Elektronikus Jihad 2.0 terroristák részére

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: itport.hu

2007. november 6. Híresztelések szerint az Al Quaida november 11-én nagy erejű Denial-Of-Service támadásra készül nyugati, zsidó, izraelita, muszlim-ellenes és síita weboldalak ellen.

Egy erre a célra kifejlesztett bot-hálózat segítségével a virtuális mártírok az “Electronic Jihad 2.0”-nak nevezett programmal tervezik a támadást véghezvinni. A biztonsági tudonyokat (szoftvereket) előállító Secure Computing alapítója szerint, aki már számos DoS-támadó program kezelőfelületével találkozott, azt állítja, az említett program valószínűleg egyszerű interfésszel rendelkezik, viszont működése egyelőre nem ismert.

Minden esetre valószínűsíthető, hogy két nyelven lesz elérhető, arabul és angolul, továbbá az izraeli DEBKAfile weboldal levelezőlistáján kell, hogy terjedjen majd. A DEBKAfile nyíltan elemzi és kommentálja a terrorcselekményeket, a hadsereget és a távolkeleti politikát.

A DEBKAfile állítása szerint az önjelölt kiber-dzsihádisták a kiszolgálón regisztrálhatják majd magukat kevéssel a támadásra való felhívás után. Már jelenleg is folyik a közdelem, amelyben az Al Quaida támadásra érdemes weboldalakat keres és azt hálózatukba kalodázzák, miközben az amerikaiak és más nemzetiségűek próbálják azokat onnan virtuálisan kiszabadítani. 

[popup][/popup]