Csalással gyanúsítják a holokauszttal viccelődő Zuschlag Jánost

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 26. Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag János szocialista politikust – értesült a hvg.hu.

  Zuschlag János  
  Zuschlag János  

Az 50 millió forintnyi pályázati pénz eltüntetésével hét embert gyanúsítanak. A gyanú szerint 9 alapítvány nem megfelelően használta fel a több mint 50 millió forint értékű pályázati pénzeket. Az ügyben 2005 óta vizsgálódik a helyi ügyészség.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője a hvg.hu-nak elmondta, hogy “a számviteli fegyelem megsértésének gyanúja miatt indult eljárás során bukott ki, hogy több alapítvány és egyesület nem tud elszámolni a minisztériumok és önkormányzatok pályázatain nyert állami pénzek felhasználásáról.”

A szóvivő szerint Zuschlag János – aki jelenleg az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke – adott utasításokat a szervezetek munkatársainak, ő mondta meg, mit tegyenek. A hét férfi panasszal élt a gyanúsítással kapcsolatban. Szabó Ferenc hozzátette, hogy az ügy kapcsán még körözik Zuschlag János korábbi személyi titkárát, Lados Istvánt.

A különösen nagy kárt okozó csalás kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám mivel ebben az ügyben felmerül a bűnszövetségben történő elkövetés, akár öttől tíz évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható – számolt be a hvg.hu. (Zuschlag János 2004. októberében kénytelen volt lemondani parlamenti mandátumáról, miután a Terror Háza előtt viccelődött a holokauszt áldozatain.)

(Forrás: HVG Online, Hírszerző)

[popup][/popup]