Csak fantáziámra hagyatkozom

Írta: g-gy - Rovat: Archívum, Hazai dolgaink

Az egyik budapesti templomkörzet he­lyiségében működőegyébként nagyérdemű – zsidó társadalmi szervezet hetek óta tartó és vitával egybekötött előadás-sorozatának a címe: A zsidó­kérdés és a politikai pártok. A sorozat keretében március végére Torgyán József doktor felléptét irányozták elő.

A lapzárta miatt nincs módom megvárni, csakugyan eljön-e a Kis­gazdapárt elnöke személyesen (avagy netalán csak Tímár doktort küldi maga helyett, közeli munkatársát és parla­menti képviselőjét, akit a fent jelzett zsidó társadalmi szervezet korábban épp amiatt tanácsolt el tagjai közül, mert Torgyán doktorhoz csatlakozott), ezért csak a képzeletemre hagyatkozhatom.

Magam előtt látom Rav Torgyánt, amint úgy is, mint a Schwartz István Mihállyal ékesített Keresztény Nemzeti Összefogás vezére és szellemi atyja kipával a fején azt fejtegeti a fent jelzett zsidó szervezetben (ahol egyébként a Szombat csak „pult alól” árusítható, mert – így a szervezet mentora – nem olyan toleráns irántuk, mint mondjuk doktor Torgyán), hogy zsidókérdés – az aztán nincs Magyarországon. Azt csak az olyan nemzetidegen és a nemzetközi cionizmusnak elkötelezett zsidó csoportocskák fújják fel, mint…

De beszélhet, hiába. A Bethlen téren tudják: van zsidókérdés. Különben nem az lenne az előadás-sorozat címe.

 

Címkék:1995-04

[popup][/popup]