Bronfman perli Singert

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

207. augusztus 22. A Zsidó Világkongresszus (ZSVK), valamint annak idén májusában lemondott elnöke, Edgar Bronfman pert indított Israel Singer ellen. Mint arról a Szombat is hírt adott Singer, a ZSVK második embere még 2007 márciusában kényszerült lemondani pénzügyi szabálytalanságok miatt. Nem indult ellene eljárás, de a szabálytalanságokért állásával – és reputációjával – fizetett.

Bronfman az általa indított perben 500 ezer dollár személyes kölcsönt követel vissza Singertől. Egy 2004-es pénzügyi vizsgálat során ugyanis – ha nem is törvénytelen – de szabálytalan tranzakciókra derült fény, melynek következtében Singer 300 ezer dollárt volt köteles visszafizetni a szervezetnek.

A megszorult Singernek, aki ekkor még a ZSVK alkalmazottja maradt, maga Bronfman nyújtott félmilliós kölcsönt, hogy adósságát és ügyvédi költségeit rendezhesse. Három évvel később azonban, újabb szabálytalanságok nyomán Bronfman rövid úton menesztette Singert, majd az ügy fölötti megrendülésében maga is lemondott. E mostani keresetében Bronfman a korábbi kölcsönt követeli vissza – állítja a Jewish Telegraphic Agency meg nem nevezett forrása. Maga a ZSVK szintén bizonyos költségei megtérítését követeli a lemondott főtitkártól.

(Forrás: Jewish Telegraphic Agency)

[popup][/popup]