Barbra Streisand a német kolbászt és Goethét is szereti

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. július 1. Hatalmas ünneplésben részesítették az amerikai énekesnőt szombati berlini koncertje után

  Barbra Streisand Berlinben  
  Barbra Streisand berlini koncertjén (Fotó: dpa)  

Hatalmas ünneplésben részesítették Barbra Streisand amerikai énekesnőt szombati berlini koncertje után. Streisand korábban több németországi koncertfelkérést utasított vissza.

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek az Önök országában” – jelentette ki a művésznő hibátlan német nyelven, miután a berlini Olimpiai Stadiontól nem messze lévő Waldbühne arénában koncertezett mintegy 18 ezer ember előtt.

Barbra Streisand, aki korábban már egyszer visszavonult a fellépésektől és csak nemrégiben tért vissza a pódiumra, gyorsan belemelegedett, s a közönség sem bizonyult hálátlannak, többször is felállva ünnepelte a művésznőt.. Az amerikai sztár 2 és fél órán át énekelt.

Streisand felsorolta hallgatóságának, mi és ki az, amit és akit szeret Németországban, az almás rétestől kezdve a kolbászon át Bachig, Beethovenig, vagy éppen kedvenc költőjéig, Goethéig. Németországban mindig nagyon sok lemezemet vásárolták meg – tette hozzá.

A német sajtó Streisand zsidó származásával és Németország náci múltjával hozta összefüggésbe, hogy az énekesnő eddig nem volt hajlandó fellépni Németországban.

Mostani fellépését nagy lelkesedéssel üdvözölték a vasárnapi lapok. A Der Tagesspiegel tudósítása szerint ritkán látni olyan koncertet, amelyen már a kezdés előtt akkora ünneplésben részesítenek valakit, mint most Barbra Streisandot.

A 65 esztendős Streisand minden idők egyik legnépszerűbb előadóművésze, aki nyolc országot érintő európai turnéja keretében érkezett Németországba.

(Forrás: MTI/hirado.hu)

[popup][/popup]