Az izraeliek nem kaphatják meg az angolok ajándékát

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Bulvársport

2007. november 21. Izrael hétvégén legyőzte Oroszországot, így visszaadta Angliának az esélyt az Eb-re való kijutásra. Az egyik szigetországi bukméker örömében méregdrága Mercedest ajánlott fel a gólszerzőknek, a szövetség azonban megtiltotta a futballistáknak, hogy elfogadják az ajándékot.

Hatalmas volt a boldogság Izraelben, miután a labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Oroszország ellen a hétvégi Eb-selejtezőn. Az eredménynek azonban nemcsak a győztes nemzet, hanem az angolok is örültek, hiszen ezzel visszakapták az esélyt, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra. Nem véletlen hát, hogy az egyik szigetországi bukméker hálája jeléül 75 ezer eurós Mercedest ajánlott fel minden egyes izraeli gólszerzőnek. A 90. percben betaláló Omer Golan már kezdett azon gondolkodni, hogy hol is tartsa a kocsit, ám az ország szövetsége határozottan megtiltotta neki, hogy elfogadja a drága ajándékot. “A válogatott az elismerésért játszik, és nem a prémiumért” – állt a hivatalos közleményben.

Fred Done nem törődik a döntéssel, és közölte, hogy minél előbb találkozni akar a játékossal, hogy kezébe adja a kulcsokat. Az első gól szerzője más okból nem kéri az autót. Elyaniv Badrának már van egy Mercedese, így közölte, hogy egy második nem kell neki. A legjobban, úgy tűnik Tal Ben Haim járt, a Chelsea védőjének ugyanis csapattársa, Joe Cole egy családi nyaralást ajánlott fel a meccs előtt, persze csak akkor, ha hazai siker születik. Az izraeli szövetség valószínűleg ebbe már nem tud belekötni.

[popup][/popup]