Alapítvány az igaz emberekért

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Hazai dolgaink

Idén kezdte el működését az „Igaz Emberekért” alapítvány azzal a céllal, hogy esetenkénti anyagi támogatást nyújtson azoknak az igaz embereknek, akik az 1944es vészkorszak idején életük kockáztatásával zsidókat mentettek meg, ezért a Yad Vashem-kitüntetésben részesültek, és most maguk is segítségre szorulnak.

Az alapítványt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a KeresztényZsidó Társaság, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége képviselőiből álló három tagú kuratórium kezeli. Kérünk minden zsidót és zsidó szervezetet, intézményt, hogy támogassák alapítványunkat.

Segíteni lehet munkával (pl. a kérelmezők meglátogatásával, gépeléssel stb.), de azzal is, ha a nehéz szociális körülmények között élő Yad Vashem-kitüntetett nevét és pontos címét közük az alapítvánnyal. Nagy szükségünk van pénzbeni hozzájárulásokra. Az alapítványra befizetett összeg teljes egészében levonható az adóalapból. A pénzt a következő bankszámlánkra kérjük átutalni, akár forintban, akár valutában:

OTP VII. kerületi fiókja, Budapest, Erzsébet krt. 41.

Számlaszám: 218-98316

,,Igaz Emberekért” alapítvány 512051396-2 sz. számlájára.

Igénylésre előnyomtatott OTP átutalási postautalványt is küldhetünk, amelyre a fenti adatokat már nem kell külön bejegyezni.

Értesítéseiket, valamint az alapítvány minél hatékonyabb működésére irányuló javaslataikat az alábbi címre kérjük levélben eljuttatni:

,,Igaz Emberekért,, alapítvány kuratóriuma

1075 Budapest, Síp u. 12.

 

Címkék:1994-01

[popup][/popup]