“Aki zsidó, szálljon le” – budapesti metró péntek délután

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007.09.08. Egy Szálasit éltető és zsidóellenes jelszavakat kiabáló bőrfejű zaklatta délután az utasokat a budapesti metró egyik szerelvényén – tájékoztatta a távirati irodát egy szemtanú, aki a történtekről bejelentést tett a metró Déli pályaudvari végállomásán. A BKV szóvivője a történteket nem tudta megerősíteni.

  Neonacik  
  Neonáci fiatalok (Képünk csak illusztráció)  

A hosszú fekete bőrkabátot, magas szárú, fekete fűzős bakancsot viselő bőrfejű a Keleti pályaudvaron szállt be délután fél négy körül a metrószerelvénybe, ahol azonnal rátámadt egy jól öltözött ázsiai kinézetű férfira. “Te idegen vagy, takarodj innen” – kiáltotta és az inzultált utas jobbnak látta, ha rögtön kiszáll a kocsiból.

A bőrfejű ezt követően egészen a Déli pályaudvarig kiabálta széles karlendítésekkel kisérve, hogy éljen Szálasi! “Aki zsidó, szálljon le” – tette hozzá időnként.

Az utasok közül senki nem mert szólni, mindössze egy férfi jegyezte meg félhangosan, hogy értesíteni kellene a rendőröket.

“Én is csak azt mertem megtenni, hogy a Déli pályaudvari végállomáson értesítettem az információt a történtekről” – mondta el a magát megnevezni nem akaró szemtanú. Hozzátette: az információn dolgozó BKV-alkalmazott közölte vele, hogy a társaságnak nincs elég embere ahhoz, hogy a járatokon ellenőrizni tudják a rendet.

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője azt mondta: nem tudja megerősíteni, hogy volt-e ilyen esetről bejelentés a metró Déli pályaudvari végállomásán.

(Forrás: MTI)

 

[popup][/popup]