A színésznő lemondta a látogatását

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Ma

2008. április 24. Barbra Streisand amerikai énekesnő lemondta részvételét az Izrael megalapításának 60. évfordulója alkalmából májusban tartandó ünnepségen – közölte kedden Simon Peresz izraeli államfő hivatala.

Streisand egyike lett volna azoknak a hírességeknek, akiket meghívtak a május 13-án Jeruzsálemben kezdődő ünnepségsorozatra, s amelyen az amerikai díva a Avinu Malkeinu (Mi Atyánk, Mi Királyunk) kezdetű héber imát adta volna elő.

Streisand Los Angeles-i sajtóügynöke, Dick Guttman kedden közleményében közölte, hogy “más személyes elfoglaltsága miatt” az énekesnő nem tud részt venni az izraeli eseményen, és erről két héttel ezelőtt tájékoztatta Simon Peresz hivatalát.

– Mint mindig, most is ünnepli a nemzet bátorságát, eltökéltségét és a virágzó demokráciát, és szomorú amiatt, hogy személyesen nem lehet ott – áll Guttman közleményében.

Az évfordulós ünnepségek vendégei között várhatóan ott lesz több államfő, így George Bush amerikai elnök, valamint a high-tech több “cézárja”, például Sergey Brin, a Google internetes vállalat alapítója.

[popup][/popup]