A Fidesz és az SZDSZ közösen buktatna szoci képviselőt

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Független Hírügynökség

2007. november 16. Lemondásra szólította fel a XIII. kerületi Fidesz és SZDSZ-frakció Döry Miklós helyi MSZP-s képviselőt. Az indok: a szocialista városatya a képviselő-testületi ülésen arra utalt, hogy az egyik fideszes képviselő túl sok időt töltött Izraelben, így nyugodtan elhagyhatja Magyarországot, ha nem tetszik neki. A helyi MSZP frakció bocsánatot kért, Döry sorsáról azonban még nem döntött.

„A kormányprogram általunk értelmezett iránya a kilenc és fél millió koldus országa” – vágta oda a szocialistáknak a XIII. kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén Szabó György az izraeli-magyar kettős állampolgárságú fideszes képviselő, aki korábban tíz évig élt Izraelben.

A jegyzőkönyv tanúsága szerint ekkor a szocialista Döry Miklós kért szót, s azt mondta: “én nem osztom Szabó György képviselőtársamnak azt a meglátását, amit ő nemrégen lát, mert elég sok időt töltött ahhoz Izraelben, hogy ne lásson rá az itteni dolgokra, hogy itt koldusok országába tért vissza, amikor hazajött, de hát ha ennyire nem érzi jól magát, egyre közelebb kerülünk a schengeni határokhoz.”

Szabó György szerint ezt a kijelentést nem lehet bocsánatkéréssel elintézni, Dörynek távoznia kell a képviselő-testületből. Merker Dávid az SZDSZ kerületi frakcióvezető-helyettese kijelentette: teljes szolidaritást vállalnak Szabó Györggyel és az SZDSZ is lemondásra szólítja fel Döry Miklóst.

Borszéki Gyula az MSZP kerületi elnöke jelezte, hogy ő már a testületi ülésen is szót kért Döry után, és azonnal elnézést kért Szabó Györgytől. Borszéki ugyanakkor hangsúlyozta: az MSZP szerint nem volt antiszemita Döry kijelentése és csak később döntenek a szocialista képviselő sorsáról.

[popup][/popup]