Lyon: megkéseltek egy zsidó nőt az otthonában, az ajtajára horogkeresztet véstek

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus

Egy 30 éves zsidó nőt késeltek meg otthonában Lyonban november 4-én, szombaton. Az ajtajára egy horogkeresztet véstek késsel. Az ismeretlen tettes elmenekült.

  1. november 4-én, szombaton délután fél kettőkor egy teljesen feketébe öltözött férfi becsöngetett az áldozathoz, egy 30 éves zsidó nőhöz, aki Lyon Montluc kerületében lakott.

A fiatal nő ajtót nyitott és egy késsel felfegyverkezett alakkal találta szembe magát, aki kétszer hasba szúrta. Az áldozatot kórházba szállították, nincs életveszélyes állapotban.

A gyanúsított nem sokkal később elmenekült a helyszínről. Közvetlenül előtte állítólag egy horogkeresztet rajzolt a késsel a lakás bejárati ajtajára.

Az ügyben nyomozást indítottak gyilkossági kísérlet miatt, amelyet antiszemita indíték súlyosbít. A rendőrség biztosította a zsidó közösség képviselőit, hogy a hatóságok készen állnak a zsidó intézmények védelmére, ahogyan az már több hete történik.

A rendőrség egyértelműen antiszemita indítékot valószínűsít, ugyanis az áldozat házának bejárati ajtaján egy mezuza volt feltéve. Erről a zsidó otthonok könnyen azonosíthatók.

Actu.fr

[popup][/popup]