Washington: radikális baloldali zsidók Izrael „ gázai népirtása” ellen tüntettek

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Jewish Voice for Peace nevű palesztinpárti, marginális, de nagyon aktív zsidó szervezet elfoglalta a Capitolium egyik épületét. Az illegális megmozdulás résztvevői tűzszünetre szólítottak fel – amikor az izraeli hadsereg Gázába készül bevonulni, ahol a Hamász legalább 200 izraeli túszt tart fogva.

Az amerikai reformzsidó mozgalom közleménye szerint a tüntetők “Nem képviselik sem a reformmozgalmat, sem a teljes zsidó közösség számottevő részét”.

Egyes baloldali zsidó csoportok az Egyesült Államokban a Hamász oldalára állnak a jelenlegi háborúban. Csakúgy, mint a haszid zsidók egy kisebb csoportja, amely palesztin zászlókat lenget.

A Jewish Voice for Peace (JVP) csoport szerda este Washingtonban, az amerikai Capitolium épülete előtti téren demonstrált. A tiltakozás során férfiak és nők kipát és ciceszt viseltek, valamint fekete pólókat “Nem a mi nevünkben” és “A zsidók azt mondják, tűzszünetet most” feliratokkal. A tüntetők azt állították, hogy Izrael a gázai palesztinok elleni népirtás küszöbén áll. mely állításokról a tüntetésről tudósító amerikai újságírók azonnal beszámoltak.

A tüntetők, akik a Capitolium egyik épületében gyülekeztek, amelyet emiatt le kellett zárni a látogatók elől. A beszámolók szerint a kongresszus egyes liberális tagjai is eljöttek a tüntetésre, és bátorították a tiltakozókat, mondván, hogy “a történelem jó oldalán állnak”.

Ynetnews

[popup][/popup]