„Undorító vádaskodás”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A túszalku kapcsán a Sky News riportere lerasszistázta Izraelt.

A Sky News riportere megkérdezte Eylon Levy izraeli kormányszóvivőtől, hogy vajon Izrael azért volt-e hajlandó 150 foglyot cserélni 50 túszért, mert kevesebbre becsüli a palesztinok életét, mint az izraeliekét.

Levy a kérdés hallatán láthatóan megdöbbent, majd úgy válaszolt, hogy a megjegyzés “elképesztő vád”.

“Ha minden túszért egy foglyot engedhetnénk el, nyilvánvalóan ezt tennénk. Borzalmas körülmények között dolgozunk. Nem mi döntünk úgy, hogy szabadon engedjük ezeket a foglyokat, akiknek vér tapad a kezéhez. Olyan emberekről beszélünk, akiket késeléses és lövöldözéses támadásokért ítéltek el.

“Vegyük észre, hogy az arányosság kérdése nem érdekli a palesztinokat támogatókat, amikor több foglyukat is ki tudják engedni. De tényleg felháborító azt sugallni, hogy mi nem törődünk a palesztinok életével azért, mert hajlandóak vagyunk terrorcselekményekért elítélt foglyokat szabadon engedni, többet, mint amennyit a saját ártatlan gyerekeink közül kapunk vissza. Tényleg, ez egy undorító vádaskodás.”

Ez a vádaskodás nem először hangzik el. Az angol médiában hasonló vádak bukkantak fel, amikor az elrabolt Gilad Shalitért cserébe az izraeliek több, mint ezre palesztin terroristát engedtek szabadon.

Jpost.com

Címkék:rasszistázás

[popup][/popup]