Tíz súlyosan beteg gyereket vittek Ukrajnából egy izraeli kórházba

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A bukaresti izraeli nagykövetség munkatársai a Petah Tikva-i Schneider Medical Centerrel együttműködve evakuálták a súlyosan beteg gyermekeket.

David Saranga nagykövet az egyik gyereket hozza le a buszról (Fotó: Izrael, Külügyminisztérium)

David Saranga, Izrael romániai nagykövete és a nagykövetség munkatársai segítettek a súlyos beteg ukrán gyermekeket kimenteni és Izraelbe szállítani kezelésre.

A Petah Tikva-i Schneider Medical Center orvosi személyzetet és egy speciális repülőgépet küldött, hogy a gyerekeket biztonságosan a gyermekkórházba szállítsák.

A különleges, 48 órás mentőakció során be kellett jutni Ukrajnába, ki kellett hozni a kis betegeket egy kijevi kórházból, és szoros felügyelet mellett elkísérni őket a várakozó repülőgépig.

A 3 és 18 év közötti gyermekek közül többen túlságosan gyengék voltak ahhoz, hogy megálljanak a lábukon. Néhányuk rákos, néhányuknak dialízisre van szüksége, mások pedig összetett betegségekben szenvednek.

“A zsidó nép államát képviselő diplomatákként nem maradhatunk közömbösek mások szenvedése iránt. Erkölcsi kötelességünk, hogy mindent megtegyünk a másik szenvedésének enyhítése érdekében” – mondta Saranga, aki az Ukrajna elleni február 24-i orosz invázió óta aktívan segíti a menekülteket.

A nagykövetség munkatársai megköszönték a román hatóságoknak, hogy egyengették az utat ehhez a veszélyes életmentő misszióhoz.

israel21c.org

Címkék:Beteg gyerekek, Izrael, Ukrajna

[popup][/popup]