Párizs: brutálisan bántalmaztak egy zsidó családot saját otthonukban

Írta: 888.hu, Times of Israel, Tribune Juive - Rovat: Politika

„Zsidók vagytok, van pénzetek! Elvesszük a zsidók pénzét, hogy a szegényeknek adjuk” – ezekkel a szavakkal támadtak áldozataikra a bűnözők.

Egy család három tagját elrabolták, megkötözték majd kegyetlenül összeverték csütörtök éjjel. A The Times of Israel szerint a támadás Livry-Gargan nevű településen történt, amely kvázi Párizs külvárosa.

Livry Gargan, városközpont

Az országos antiszemitizmus elleni szervezet (BNVCA) közleménye szerint hárman törtek be a zsidó család otthonába úgy, hogy átvágták az ablakokat védő rácsot, majd áramtalanították a házat.

A családfő, Roger Pinto, a herlyi zsidó közösség jól ismert tagja, egy szefárd zsidókat tömörítő szevezet,a SIONA vezetője – írta az izraeli lap. Pinto fiát megkötözték, feleségét pedig összeverték. Többször halálosan megfenyegették a ház lakóit, akiket zsidó vallásuk miatt is megaláztak. Csak órákkal később, péntek hajnalban tudta Pinto a hatóságokat értesíteni, ennek következtében a támadók elmenekültek.

Roger Pinto

Az áldozatok leírása alapján a támadók húszas, harmincas éveikben járó fekete bőrű férfiak, akik ékszereket, készpénzt és hitelkártyákat zsákmányoltak.

A családot kórházba szállították, könnyebb sérüléseket szenvedtek, az eset sokkolta őket.

A francia zsidó szervezeteket egybefogó CRIF határozottan elítélte az antiszemita támadást, az ernyőszervezet elnöke szerint:

Ez a szörnyűséges eset is bizonyíték arra – noha ez eddig is közismert volt -, hogy Franciaország zsidósága nincs biztonságban az utcákon, és már saját otthonaikban sem.”

Hozzátette, hogy Sarah Halimi vérlázító gyilkossága után ez a támadás jóval több éberséget igényel a hatóságoktól, és követelte hogy a jövőben a rendőrség törekedjen az elrettentésre, hogy ilyen antiszemita támadások ne ismétlődhessenek meg.

A zsidó szervezetek nyilatkozatait alátámasztotta Gérard Collomb belügyminiszter is, aki szerint valóban minden jel arra utal, hogy „ennek a gyáva cselekedetnek a kiváltó oka az áldozatok vallása volt”.

Címkék:antiszemita támadás, Párizs

[popup][/popup]