Orbán Viktor Izraelbe utazik

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Magyar-cseh-izraeli kormányfői csúcstalálkozót tartanak csütörtökön Jeruzsálemben.

Netanjahu és Orbán egy korábbi találkozójukon

Fő témája a koronavírus-járvány elleni védekezés lesz – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden reggel.

Közölte: Orbán Viktor, Andrej Babis és Benjamin Netanjahu tárgyalásán megvitatják a járvány elleni védekezés eddigi tapasztalatait a három országban, valamint szorosabbra vonják Magyarország, Csehország és Izrael együttműködését a koronavírus elleni küzdelemben.

*

Mint ismeretes, Izrael sikereket ért el a koronavírus elleni oltóanyag beszerzésében és a vakcinázásban, másrészt az ország március 23-án parlamenti választás előtt áll, és nagy erővel dübörög a választási kampány.

Netanjahu izraeli miniszterelnök, dán kollégája, Mette Frederiksen és az osztrák kancellár, Sebastian Kurz múlt héten jelentették be, hogy közösen fognak vakcinát gyártani, befektetni a gyártásba és kutatásokat végezni. Megegyeztek abban, hogy a vakcinagyártás különböző munkafázisait felosztják egymást között. Benjamin Netanjahu elmondta, hogy az együttműködés fő célja minél előbb elérni a nyájimmunitást.

[popup][/popup]