Khamenei és Erdogan heccelik az amerikai tüntetőket

Írta: Szombat - Rovat: Politika

„Ha sötét bőrű vagy és az USÁ-ban kimész az utcára, nem biztos, hogy pár perc múlva még életben leszel” – ezt írta twitter üzenetében Khamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási vezetője az amerikai zavargásokra válaszul.

Ali Khamenei ajatollah

Az iráni és a törökországi iszlámista rendszerek igyekeznek politikai tőkét kovácsolni a George Floyd halála következtében Amerikában kirobban zavargásokból.

Az Iránban 2019-ben végigsöpört tüntetések során mintegy 1500 embert öltek meg, de a rezsimet ez nem zavarja Amerika-ellenes kirohanásaiban.

Ahmedinedzsad, korábbi iráni elnök, aki Holokauszt tagadó kijelentéseiről híresült el, most azt mondta, hogy Floyd meggyilkolása „a világhatalmak és a jelenlegi világrend összeesküvésének része.”

Erdogan török elnök

Erdogan török elnök, aki legutóbb Észak-Irakban a kurdok elleni etnikai tisztogatással tüntette ki magát, és akinek országában rekordszámú újságíró ül börtönben, Amerikát „rasszista, fasiszta államnak” nevezte és kijelentette, hogy a Minneapolisban történtek „egy igazságtalan rend fájdalmas következményei, amely ellen mi világszerte fellépünk”.

jpost.com

Címkék:Amerikai tüntetések, Erdogan, Khamenei

[popup][/popup]