Karácsony Gergely marad Budapest főpolgámestere

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján.

Karácsony Gergely

“Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy – még, ha szoros is az eredmény – Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság” – fogalmazott Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöljeként indult a főpolgármester-választáson, aki végül 47.53%-kal nyert a 47.49%-ot elérő Vitézy Dávid LMP jelölt előtt, akinek javára Szentkirályi Alexandra, a Fidesz MPP polgármester jelöltje visszalépett. Dr. Grundtner András (Mi Hazánk) főpolgármester-jelölt a 4,98 százalékát szerezte meg a budapesti szavazatoknak.

Karácsony Gergely köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív.

Közölte: tudja, még lesz “egy kis huzavona”, mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáris városnak.

Szólt arról is: az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen.

“Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Kijelentette: az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok “nem akarnak már Orbánisztánban élni” és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is.

Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak. (MTI nyomán)

*

A Tisza Párt megkerülhetetlenné vált a budapesti városvezetésben: 98,23 százalékos feldolgozottságnál úgy áll a helyzet, hogy Magyar Péter pártja és a Fidesz–KDNP is 10-10 mandátumot hoz össze, kényelmesen megelőzve a DK–MSZP–Párbeszéd trió 7 mandátumát, illetve Vitézyék-LMP és a Kutyapárt 3-3 mandátumát.

[popup][/popup]