Izrael: Két órán belül három palesztin terrorakció

Írta: Halmos László/Izraeli Hírlevél - Rovat: Politika

Helyszínek:  Jeruzsálem Óvárosa, Jaffa kikötője és Petach Tikva

Blood at Jaffa sidewalk

A jaffai késelés helyszíne

Kedden délután Petach Tikva belvárosában, a Baron Hirsch utcában egy ultraortodox férfit szúrt meg egy palesztin arab, amikor az belépett egy üzletbe. A sérültnek sikerült kihúzni magából a kést, amelyet a támadó ellen fordított és megölte.

Valamivel későbben palesztin terrorista Jeruzsálem Óvárosában a Heródes-kapu közelében Carl Gustav géppisztolyból tüzet nyitott az ott posztoló rendőrökre, és egyiket súlyosan megsebesítette. Ezután a támadó elmenekült, de egy rendőr és egy határrendőr utána futott és tüzeltek rá. A terrorista visszalőtt, a rendőr súlyosan megsebesült. Végül a határrendőrségnek sikerült a utolérni és agyonlőni a fegyveres terroristát. A 25 éves Fuad Tamimi a kelet-jeruzsálemi Iszauija városnegyedből jött gyilkolni.

A 49 éves rendőr sebesülése igen súlyos, 31 éves társáé közepes természetű.

A koraesti órákban Jaffán került sor a legsúlyosabb terrortámadásra. A jaffai kikötő sétányán egy 22 éves arab Kalkilijából késsel támadt turisták csoportjára. Egy 29 éves amerikai turista belehalt a késszúrásokba, kilencen megsebesültek, négyük állapota súlyos.

Az ámokfutó terroristát a járókelők botokkal és kövekkel igyekeztek távoltartani, mire az a Jaffa központjában álló “Óratorony” tere felé menekült. A helyszínre érkező rendőrök a Manta Rey étterem közelében agyonlőtték a támadót.

Az Izraelben látogató Joe Biden, az Egyesült Államok elnökhelyettese az innen alig két kilométerre lévő Rabin emlékközpontban tartózkodott.

terrortámadás

 

Arab Kneszet-képviselők a Hezbollah védelmében

Miközben dühöng az immáron népfelkelésnek is nevezhető terror, és 12 évestől hatvanig mindennapos rendszerességgel mindkét nemű palesztin késel, lő és gázol zsidókat, a Kneszet Egyesült Arab Listája és a Chadasnak nevezett, nagyrészt arab szavazókra támaszkodó kommunista párt képviselői bírálták az Öböl-államokat, amiért annak vezetői hivatalosan terrorszervezetnek nyilvánították a libanoni Hezbollah szervezetet.

Címkék:palesztin terror

[popup][/popup]