Idegenellenes Semjén-beszéd, rendszer van benne

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Miközben Orbán Viktor miniszterelnök édes évet kívánt a zsidó újév előtt a zsidó közösségnek, Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, a Fidesz-KDNP vezető politikusa a Fidesz tisztújító kongresszusán idegenellenes megjegyzésével, politikai ellenfelei németes hangzású nevével gúnyolódva, derültséget aratott. 

Semjén Zsolt a Fidesz-KDNP tisztújító kongresszusán

Semjén, egyebek mellett ezt mondta:

“Bár kegyetlenségnek hat, vessünk egy pillantást ellenfeleinkre is. Hogy állnak az értékekkel és az emberi minőséggel? Ideológiailag szöges ellentétei egymásnak: posztnácik, neomarxisták és anarcholiberálisok katyvasza. Szinte látom a cégtáblát: Sneider&Bauer.” (A lenti videón 2.57-től.)

Tisztességes politikus ilyet, a józanész és ép erkölcs szerint nem mondhat a huszadik század traumái, a zsidóüldözés és a svábok kitelepítése után.

Különben még azt hihetnénk, idegenellességet szít.

Két politikai ellenfele történelmi forrásból eredő, idegen hangzású, németes nevét használva ürügyként, egyszerre szít indulatot ellenük – közvetve a zsidók és a svábok ellen.

Hiszen ha nem akarná ezt tenni, használhatná magyaros hangzású politikustársaik nevét is.

 

Fidesz Kongresszus 2019 – Semjén Zsolt beszéde

Orbán Viktor munkalátogatáson fogadja Antti Rinne finn miniszterelnököt. A két ország között hűvössé vált a viszony, amióta a finnek úgy döntöttek, hogy az EU soros elnökeként tovább folytatják a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárást. Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökévé.

 

Mindeközben a kormányfő jó és édes évet kívánt a zsidó közösségnek.

Ép erkölcsi érzékű politikus, ép erkölcsi érzékű politikai gyülekezetben, mely nem gondolkodik faji kategóriákban és távol áll tőle a rasszizmus, biztos nem fogalmazna úgy, mint a miniszterelnök-helyettes (pláne, miközben másutt hangsúlyozza, hogy elutasítja a faji gondolkodást), nehogy táborát és kormányát rossz hírbe hozza, hogy tudniillik alapvető – többek között keresztény – értékeket sértenek meg azzal is, ha alkalmazzák, illetve eltűrik a kettős beszédet.

 

[popup][/popup]