Heisler: “A Mazsihisz nem kíván a Jobbikkal párbeszédbe bonyolódni”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

David Pressman amerikai nagykövet meghívására Heisler András, a Mazsihisz elnöke részt vett a diplomata által adott széderesti vacsorán, s a helyszínen szembesült vele, hogy a társaságban ott van Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője is. Heisler az ügy élénk visszhangja nyomán a mazsihisz.hu felületén regált.

Heisler András (Fotó: mazsihisz.hu)

“A magyar sajtóban tág teret kapott az a hír, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman a pészach alkalmából ünnepi vacsorát rendezett, amelyen többek között jelen volt a hírhedt Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője. Mint ismert, Gyöngyösi volt az, aki vállalhatatlan módon listázni kívánta a magyar parlamenti képviselőket a zsidóságuk és izraeli kötődésük alapján.”

Heisler András a mazsihisz.hu kérdésére elmondta: “meglepte Gyöngyösi jelenléte, akivel a rendezvény végén közölte, hogy a Mazsihisz a Jobbikkal továbbra sem folytat semmiféle párbeszédet, Gyöngyösi pedig zsidó körökben nem kívánatos személynek minősül.”

[popup][/popup]