Elfogott terroristák szerint a Hamasz összeomlóban van

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az izraeli csapatok a Shifa kórházban a szülészeti osztályon elrejtett fegyvereket találtak; egy másik kórházban az Iszlám Dzsihád központját találta el egy izraeli csapás.

Yoav Gallant védelmi miniszter szerint a Gázai övezetben elfogott magas rangú Hamász-fegyveresek azt mondták kihallgatóiknak, hogy “a csoport belülről omlik össze”.

“Az elmúlt egy-két hétben több száz terroristát fogtunk el, és amit arról mondanak, hogy mi történt velük, az mindent elárul. Azt mondják, hogy a Hamász belülről omlik össze – ez az ár, amit (október 7-ért) fizetnek, és ez nagyon súlyos” – mondta Gallant a 98. hadosztály főhadiszállásán tartott értékelés után.

“Mindenkit ki fogunk iktatni, aki részt vett az október 7-i eseményekben, a fiatalabb tisztségviselőket, a magas rangúakat és a csúcsvezetőket is; azokat, akik [Izraelben] voltak, és azokat is, akik az utasításokat adták” – mondta, utalva a Hamász palesztin terrorcsoport Izrael elleni nagyszabású támadásának dátumára, amely a jelenleg is tartó háborút elindította.

“Az elmúlt néhány napban nagyon nagy előrelépést tapasztaltunk, mind a terepen lévő terroristák, mind a magas rangú, sőt nagyon magas rangú parancsnokok elérése terén” – tette hozzá Gallant, utalva az IDF Shifa kórháznál folytatott műveleteire, ahol a terrorcsoportok több mint 500 tagját fogták el, és mintegy 200-at megöltek, köztük több magas rangú parancsnokot.

Az IDF vasárnap közölte, hogy a csapatok lefoglaltak egy fegyverraktárt, amelyet a Shifa kórház szülészeti osztályán rejtettek el, ahol a harmadik hétbe lépett a Hamász terroristáinak kiszűrésére indított razzia.

ToI

[popup][/popup]