Brit munkáspárti vezető: „Letörlöm a pártról az antiszemitizmus foltját”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A brit parlament bizottsága (Equality and Human Rights Commission) vizsgálatot indított a brit Munkáspárt (Labour Party) ellen, annak sokak szerint immár intézményi szinten jelenlévő antiszemitizmusa miatt. A jelentést még ebben az évben közzéteszik.

Keir-Starmer

Az 57 éves Keir Starmer váltja Jeremy Corbynt a párt elnöki székében. Beiktatását követően Starmer bocsánatkéréssel fordult a brit zsidósághoz, és ígéretet tett arra, hogy eltávolítja azt a foltot, ami elődje elnöksége idején lejáratta a Labourt.

Gideon Falter, a Campaign Against Antisemitism nevű civil szervezet vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy „Sir Keir pártja vezetőjeként ’személyes felelősséget vállalt’ a Munkáspárton belüli válság megszüntetéséért és a jó kapcsolatok helyreállításáért a zsidó közösséggel.”

„Kezdeti lépésként kivizsgálják panaszainkat Jeremy Corbynt illetően és ennek megfelelően járnak majd el a korábbi vezetővel. Az üzenet az, hogy az antiszemitizmusnak nincs helye a Munkáspárton belül. Mihelyt beigazolódik, hogy Sir Keir komolyan veszi az antiszemitizmus ügyét, – a brit zsidóság komoly tárgyalásokat kezd vele” – tette hozzá Falter.

ejpress

 

Címkék:antiszemitizmus, brit Munkáspárt, Keir Starmer

[popup][/popup]