Amikor Izraelben gyászolnak, Gázában ünnepelnek

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az izraeli határrendészet katonája, Barel Shmueli hétfőn, kilenc nappal azután, hogy fejbe lőtték, meghalt. Shmueli a Gázai övezetben zajló zavargások idején a határt őrizte.

Barel Shmueli

A múlt héten a közösségi médiában széles körben megosztott videofelvételeken látható, hogy egy gázai tüntető – aki a helyi hírek szerint a Hamasz terrorcsoport tisztje  – fejbe lőtte a rendőrt a beton biztonsági kerítésbe vágott lőrésen keresztül.

„Az orvosi személyzet harcolt Shmueli életéért, aki számos műtéten esett át. Minden erőfeszítés ellenére és a szerzett sérülés összetett jellege miatt kénytelenek voltunk megállapítani a halálát ” – jelentette be a Soroka Orvosi Központ hétfő délután.

Órákkal később izraeliek ezrei jelentek meg Shmueli temetésén a Tel -Avivi Kiryat Shaul katonai temetőben. Ugyanakkor halála hírére a Gázai övezet szerte ünnepeltek és édességet osztogattak a palesztinok.

Eközben folyamatosan zajlanak a zavargások: több száz palesztin rendbontó ismét akcióba lépett az izraeli-gázai határ mentén, immár a harmadik este. A terrorista csoportokhoz kötődő tüntetők égő gumikat gördítettek Izrael területére, és robbanóanyagokat dobtak a kerítésen állomásozó csapatokra. Aviv Kohavi, az IDF vezetője hétfőn figyelmeztetett, hogy Izrael már nem tűri az erőszakot.

honestreporting.com

Címkék:Gáza, haláleset, ünnepség

[popup][/popup]