A Zsidó Világkongresszus válasza: Orbán Viktor nem szolgált valódi biztosítékkal vagy tervvel

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Zsidó Világkongresszus reakciója Orbán Viktor miniszterelnök beszédére, melyet a szervezet budapesti plenáris ülésén tartott.

DSCF4525

A ZSVK nagyra értékeli Orbán Viktor Miniszterelnök beszédét, melyet a nemzetközi zsidó közösséghez intézett. Üdvözöljük, hogy a Miniszterelnök világossá tette, az antiszemitizmus elfogadhatatlan és nem tolerálható.

Ugyanakkor a Miniszterelnök nem konfrontálódott a probléma valós létével: a veszéllyel, melyet az antiszemitizmus jelent általánosságban, illetve különösen azzal, amit a Jobbik, szélsőjobboldali párt jelent. Sajnáljuk, hogy Orbán Úr nem reagált semmilyen közelmúltbeli rasszista illetve antiszemita eseményre, ami az országban történt. Ugyancsak nem szolgált megfelelő biztosítékokkal vagy tervvel sem, amely direkt elhatárolódást jelent a kormány és a szélsőjobb között. Mivel a zsidó emberek tanultak a történelemből, számukra a tettek fontosabbak a szónál, függetlenül attól, hogy azok milyen formában hangzanak el.

A ZSVK a továbbiakban is folytatni fogja azokat az erőfeszítéseit, melyek segítik a demokratikus erők harcát, Magyarországon és más országokban egyaránt a fokozódó gyűlölet és antiszemitizmus ellen. Továbbra is figyelemmel fogjuk kísérni az eseményeket.

[popup][/popup]