A Népszabadság elhallgattatására

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Lehet nem szeretni egy lapot. Nem szabad eltűrni azonban, hogy egy szerkesztőség egészét ellehetetlenítsék, diktatúrákra emlékeztető módszerekkel akadályozva meg munkavégzésüket.

Lehet nem szeretni egy lapot.

Lehet vitatkozni vele.

Lehet a gazdaságilag veszteséges lapot eladni új tulajdonosnak, aki megkísérelheti racionálisabban üzemeltetni.

Lehet ésszerű költségmegtakarító intézkedéseket tervezni.

nepszabadsag-cimlap

Az eddigi utolsó címlap

Lehet leépítéseket bejelenteni, és lépésről lépésre karcsúsítani a szerkesztőséget, megadva a lehetőséget a munkatársaknak, hogy felkészülhessenek elbocsátásukra, új munkahelyek keresésére. Lehet a karcsúsított szerkesztőséggel szerényebb körülmények között megpróbálni talpon maradni.

Amit nem lehet, amit nem szabad eltűrni, hogy a politikai főhatalomhoz lojális gazdasági háttéremberek üzletinek álcázott módszerekkel elhallgattassanak egy lapot.

Nem szabad eltűrni, hogy egy szerkesztőség egészét ellehetetlenítsék, diktatúrákra emlékeztető módszerekkel akadályozva meg munkavégzésüket.

Nem szabad eltűrni, hogy a politikai hatalom korrupt módszerekkel, lépésről-lépésre megszerezze a gazdasági hatalmat, bekebelezze a nyilvánosság fórumait, és ellehetetlenítse a kritikai gondolkodást, a sajtó szabadságát.

Nem szabad eltűrni, hogy egy hatalmát és összeharácsolt vagyonát féltő politikai csoport, netán a saját pártjaik mértéktartóbb részén is átlépő, hatalmat gyakorló néhány személy ellehetetlenítse a magyar demokráciát.

Ez az, amiért nem hagyhatjuk szó nélkül a Népszabadság ellenséges felvásárlását, a lap működésének szüneteltetését vagy beszüntetését. Ez az, amiért szót kell emelnünk, mielőtt a felvásárolt vidéki napilapok is erre a sorsra jutnak.

Ez az, amiért megálljt kell parancsolnunk a Fidesz-KDNP kormány és klientúrája joggal visszaélő, erkölcstelen hatalomgyakorlásának.

[popup][/popup]