Szeptember végéig nem nyilatkozik Szegedi Csanád

Írta: Adler Tamás - Rovat: Politika

A Jobbikból kizárt politikust hiába kereste a Szombat munkatársa, az EP-képviselő egyelőre nem kíván nyilatkozni a sajtónak.

Szegedi elmondta: még időre van szüksége a jelenlegi helyzet feldolgozásához, mivel egy viszonylag hosszú és nehéz lelki folyamatnak tart az elején. A Köves Slomó rabbival folytatott beszélgetés során arra a döntésre jutott, hogy szeptember végéig egyáltalán nem ad interjút a sajtónak. A politikus hozzátette: bízik abban, hogy a következő két hónapban sikerül az ügyet tisztáznia magában és rendezni a gondolatait.Szegedicsanad

Szegedi Csanád július 27-én lépett ki a Jobbikból, pár nappal azután, hogy párttársa, Novák Előd lemondásra szólította fel. Az ügy előzménye, hogy a politikus június végén a Barikádnak adott interjújában elismerte: anyagi ágon zsidó származású felmenői vannak, melyről csak 2011 decemberében szerzett tudomást.

Egy hetekkel később nyilvánosságra került hangfelvételből azonban kiderült: 2010-ben “európai forrásokból származó előnyöket” ígért Ambrus Zoltánnak, cserébe azért, hogy ez a hír ne kerüljön nyilvánosságra. Ehhez kapcsolódik a Jobbik hivatalos álláspontja is, mely szerint Szegedinek – úgymond – nem származása, hanem amiatt kellett távoznia a pártból, hogy előnyöket ígért Ambrusnak, ha elhallgatja az információt.

Ha módunk lesz rá, szeptemberben visszatérünk a témára.

[popup][/popup]