30 ezres tüntetés Jeruzsálemben a túszok hazahozataláért

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az egyik túsz rokona a tüntetésen azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy egyre távolabbra tolja a túszok kiszabadítását: “Negyvenhárom nappal a pogrom után úgy tűnik, hogy a számunkra és az egész ország számára oly fontos cél egyre távolabb kerül”.

A szónok a miniszterelnököt bírálta, amiért engedélyezte az üzemanyag bejutását Gázába és hozzájárult a humanitárius szünetekhez, és ezzel “egyre távolabb kerülünk attól a céltól, amelyet önök maguk tűztek ki”.

Hozzátette: “Az egyetlen győzelmi fotó, amire önnek törekedni kell, az az, hogy az összes elhurcolt minél előbb épségben és egészségesen hazatérjen a családjához”.

A tüntetők eredetileg Tel Avivból indultak és csupán a túszok hozzátartozói voltak köztük, de időközben a szimpatizánsok ezrei csatlakoztak hozzájuk.

Kobi Ben Ami, akinek két családtagja van fogva tartva Gázában, azt mondta, hogy a családok “könyörögtek” a minisztereknek, hogy találkozzanak velük, és mondják el, mit terveznek tenni a túszok visszatérése érdekében. A Gázában fogva tartottak hozzátartozói közül sokan úgy érzik, a kormány magukra hagyta őket.

Ben Ami ugyanakkor elmondta, hogy a családok rendkívül hálásak mindenkinek, aki eljött és támogatja őket.

“Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek segíteni, azoknak, akik minden nap ételt és italt hoztak nekünk, szállást adtak vagy másfélemódon támogattak. Nagyon büszke vagyok mindannyiukra” – mondta.

ToI

[popup][/popup]