Budai Gourmet

Írta: Szombat - Rovat: Gasztro, Kultúra-Művészetek

2011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit a
hazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet. A
Gourmet – a nevéhez méltóan – a gasztropalettáról kizárólag a minőségi termékeket és szolgáltatásokat
kívánja befogadni és bemutatni, ezzel is elősegítve a hazai gasztro-kultúra
minőségi fejlődését és népszerűsítését.

2011 június 3 – 5. / Budapest, Millenáris,

 

2011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit ahazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet. AGourmet – a nevéhez méltóan – a gasztropalettáról kizárólag a minőségi termékeket és szolgáltatásokatkívánja befogadni és bemutatni, ezzel is elősegítve a hazai gasztro-kultúraminőségi fejlődését és népszerűsítését. 

 

A Sziget szervezésében az eddigi résztvevők körét és atematikát jelentősen kibővítve a Gourmet házigazdái, minél teljesebb képetkívánnak adni a minőségi gasztronómia világáról, egyrészt bemutatva azalapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig a háttéripar szereplőit éskínálatát, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagypálinkafőzdékig felvonultatják a hazai gasztro élvonal már sokszor bizonyítottképviselőit. Megjelennek az eseményen a hazai gasztro-rendezvényeklegkiemelkedőbb szereplői is a legjobb halászléfőzőktől a kolbászosokig, asajtkészítőktől a méz- vagy szörpkészítőkig, de ízelítőt kaphatnak a látogatóka legjobb kereskedelmi forgalomban beszerezhető termékekből is, a pezsgőktől azásványvizeken át a kávé és tea különlegességekig. A rendezvényen rendhagyómódón egy piactér is kialakításra kerül, ahol válogatott kistermelők éspiacosok kínálhatják majd a portékájukat. A Dining Guide szervezésébenmegrendezésre kerül egy rangos nemzetközi gasztronómiai verseny a régió legjobbéttermei között is.

A Gourmet-n természetesen minden kipróbálható, megkóstolható és megvásárolhatólesz a bloggerek különleges főztjétől, az alapanyagokon át, a legjobb séfekötcsillagosnak számító műremekeiig. Az érdeklődő amatőrök folyamatosanképezhetik magukat a szakemberek és a főzőiskolák előadásain, a profiknak pedigegy külön szakmai napot rendeznek a szervezők, ahol a hazai legjobbak mellettnemzetközi szaktekintélyek tartanak előadásokat. A rendezvény „szakmai”kezdőnapján – a Sziget ide is elhozta a nulladik nap koncepcióját! – rangoszsűritagok segítségével megválasztják majd egy-egy termékkategória legjobbjait,hogy másnap már a nagyközönség felé is nyitott eseményen, a látogatókmegismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott„Gourmet-termékekkel”, a kolbászoktól a sonkákon át, a szörpökig. A szakmaiminősítésen túl a látogatók a rendezvény további napjai alatt, ugyanezenkategóriákban – tapasztalataik alapján – megválaszthatják a közönségdíjastermékeket is, a közönség pedig ritkán téved!

 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]