Giora Feidman Trió Koncert: “Dance of Joy”

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

“Nincs olyan dal, amire ne lehetne táncolni. Nincs olyan tánc, amire ne lehetne énekelni.” Giora Feidman így magyarázta programjában a zenéhez történő alapvető viszonyulását. A “Dance of Joy” (Örömtánc) című lemezén a művészetekbe vetett mély hitét tette meg központi témának – majd eljátszik ezzel a témával. Mi mindannyian született énekesek és táncosok vagyunk.

Klezmer, Jazztől Mahlerig

 

 

Nyereményjáték_giorafeidman.jpgA nagybőgős, Guido Jäger és a gitáros, Jens-Uwe Popp kísérik őt hangszereiken. Munkássága átfogja a zene nagy világát a hagyományos zenén, a  jazz-en és a népzenén át, Piazzolla, Gershwin, Schubert és Mahler szerzeményekig. Itt tárul fel minden tekintetben, mit is értenek a nagy művészek a klezmer alatt.

A klezmert két héber szóval „kli” (hangszer) és “zemer” (dallam) hozza összefüggésbe. Ennek az elementáris erőnek a kifejezéséhez egy hangszerre van szükségünk: a testünkre. “Másoknak közvetítem a bensőm hangját, egy ötletet, egy érzést. A klezmer nem zenét játszik: dalol. A zenét a világ minden részén mindenki megérti, tekintet nélkül vallásra, bőrszínre vagy nyelvre.”

Ezzel az alapelvvel Giora roppant egységes, élettel teli és varázslatos koncertprogramot hoz létre, (melyet mi is megtekinthetünk június 14-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!) milyen természetes módon állnak egymás mellett a legkülönbözőbb zenei stílusok, megihletik egymást és ezáltal új fényben tűnnek fel.

Közreműködnek:
Giora Feidman – klarinét
Guido Jäger – nagybőgő
Jens-Uwe Popp – gitár

Időpont: 2009. június 14. vasárnap, 20:00 óra
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Pontos cím: Budapest XIII. ker., Margitsziget
Jegyárak: 15000, 11990, 9990, 8500, 6500, 4990 Forint

 

[popup][/popup]