Gergely Nóra festményei- Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig!

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Gergely Nóra grafikus, festő, keramikus, videó művész – az utóbbi két évtizedben számos műfajban alkotott sikerrel. A „Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig!” című kiállítása január 17-től tekinthető meg a Bálint Házban. Az ünnepélyes megnyitóra január 17-én szombaton kerül sor, melyet Spitzer Gyöngyi- Soma Mama Gésa nyit meg.

Szín, forma, jelkép!

Geometrikus mintázatokból építkező festményeit, tárgyakkal kombinált alkotásait több hazai és külföldi kiállításon láthattuk, videó munkáit rendszeresen beválogatják nemzetközi filmbemutatók programjába. Nagy örömünkre nem először mutathatjuk be műveit a Bálint Házban. Most egy egészen új sorozatát tekinthetik meg látogatóink.

A Szín, Forma, Jelkép című sorozat a zsidóság alapvető jelképeit olyan módon jeleníti meg, hogy az ábrázolásról eszünkbe juthatnak a kaleidoszkópok varázslatos képei, vagy más vallások művészetei is: a buddhista mandalák világa, a keleti szőttesek dekoratív mintázatai, valamint olyan lenyűgöző indiai jelkép, mint az elefánt, is logikus helyet foglalhat el a témák között.

A sugárzó színek ereje és a jól ismert formák mesés világba, vallásaink és szimbólumaink közös forrásvidékére viszik nézőjüket.

Helyszín: Bálint Ház
Pontos cím: Budapest VI. ker., Révay u. 16.
A tárlat megtekinthető: február 12-ig, minden nap 9 -18 óráig.
Weboldal: www.balinthaz.hu

 

[popup][/popup]