MÓZES – kiállítás megnyitó

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A Salom Klub festőszakkörének kiállítása és felnőtt színezőkönyvének bemutatója

Megnyitja: Balázs Gábor eszmetörténész

A Salom Klub festő szakkörének tagjai Lunger Katalinfestőművész vezetésével hosszú alkotófolyamat végére érkeztek. A közösen, csapatmunkában létrehozott képeiken és a hozzá kapcsolódó felnőtt színezőkönyvben a Tóra történeteiből Mózes életét mesélik el 18 képben.
A kötet specialitásának köszönhetően a jelenetek egyénileg újra alkothatók, kifesthetők, mindenki beleteheti érzéseit a képpel és történettel kapcsolatban. Ezzel mi is részeseivé válhatunk az egyik legősibb zsidó tevékenységnek: egy ősi történet újraértelmezésének. A művek inspirációs forrása aTóra mellett Thomas Mann A törvény című novellája volt. Az elkészült képek újabb bizonyítékai annak, hogy a zsidó hagyomány forrásai képesek minden korban, minden korosztályt kérdezésre, gondolkodásra, értelmezésre és önálló alkotások létrehozására buzdítani.

A kiállítás megnyitón megjelenő Mózes felnőtt színezőkönyvbe válogatott festmények melléBalázs Gábor eszmetörténész írt magyarázatokat, melyekben a tórai történet és Thomas Mann olvasata közötti különbségek értelmezésében segít bennünket.

Megtekinthető: 2016. novemberig minden nap 9:00-20:00-ig, programjainktól függően. Látogatása előtt kérjük, tájékozódjon: +361 791 0100

[popup][/popup]