Hanukatalizátor – jelölj te is!

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Lassan hanuka, ami a Bálint Házban azt is jelenti, hogy Hanukatalizátor!

“Idén is szeretnénk díjazni a zsidó közösség csillagait, akik névtelenül, önzetlenül tesznek a közösségért, másokért.
Mint mindig, most is a közösségtől várjuk, hogy megnevezzék őket, majd a második fázisban szavazzanak is rájuk.

Az idei díjazást kicsit átalakítottuk. Mivel már egy ideje három alappillér, az élmény, a tudás és a tett határozza meg a Bálint Ház működését, a Hanukatalizátor Díjak is ez a három alappillér legfőbb képviselőit jutalmazzák.

Keressük azokat, akik az elmúlt időszakban tudásukkal, bölcsességükkel, tudományos munkásságukkal, tanításukkal építették közösségünket. Napjainkban egyre fontosabbak a kimagasló és magukból feltétel nélkül adni tudó tanítók, akik újabb generációkat oktatnak és segítenek a zsidóság és azon keresztül a világ mélyebb megértéséhez.

Azokat is szeretnénk díjazni, akik olyan különleges élményekhez segítik hozzá a közösség tagjait, hogy a kötődések a kutúránkhoz, kulturális hagyományainkhoz még erősebb közösséget hozzanak létre.

A harmadik alappillér kiemelkedő képviselőit is keressük, akik zsidókként egy jobb világot építenek a közösségen belül és kívül is, akik jócselekedeteikkel egy évszázados hagyományláncba kapcsolódnak be.

Így mától várjuk jelöltjeiket a www.hanukatalizator.balinthaz.hu weboldalon, a jelölés december 5-ig tart. Ezután összesítjük a listát, és kezdődhet a szavazás!

A díjkiosztót pedig hanuka közepén, december 13-án este tartjuk a Bálint Házban.

[popup][/popup]