Zsidó Filmfesztivál – Mundruczó Kornél és Wéber Kata új filmjével

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A 10 éves Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál (ZSIFI) jubileumi számát még az eddigieknél is izgalmasabb és nem utolsósorban hosszabb fesztivállal ünneplik meg.

Kenesei Marcell (Fotó Rizmajer Antal)

A fesztivál célja minél sokrétűbb képet adni a zsidóság rendkívül színes világáról, zsidókról és nem zsidókról, identitásról, a világról, melyben élünk. Az esemény az idén hibrid módon lesz megtartva: az első héten két budapesti moziban, a második héten pedig online, távmoziban lehet a filmeket megnézni.

Érdekességképpen az országos mozibemutató előtt itt lesz látható Mundruczó Kornél és Wéber Kata Cannes-ban debütált legújabb filmje, az Evolúció is.

Kenesei Marcell, a fesztivál igazgatója elmondása szerint “10 év alatt a ZSIFI egyfajta kulturális unikumává fejlődött. Ez annak is köszönhető, hogy a filmválogató csapat nagy figyelmet fordít arra, hogy sokféle nemzeti háttérből érkező filmet mutasson be a világ minden tájáról.”

A rendezvény szervezője a JCC Budapest – Bálint Ház, partnerségben a Gólem Színházzal. A rendezvény fővédnöke Karácsony Gergely főpolgármester. Stratégiai partnerek és támogatók az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), a Thalheimer család, a MAZS Alapítvány, a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége, valamint Izrael Állam Nagykövetsége. További partnereik a Izraeli Kulturális Intézet, Francia Intézet, Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum és az Olasz Intézet.

[popup][/popup]