Zsebkönyv a zsidónegyedről fiataloknak, magyarul és angolul is

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Zachor Alapítvány ma mutatja be Zsebkönyv a zsidónegyedről – fiataloknak című új kötetét, mely a magyar kiadással egyidejűleg JEWnior Guidebook címmel angolul is megjelenik.

Zsebkönyv a zsidónegyedről fiataloknak

A rendezvény időpontja: augusztus 29. csütörtök 17.00 óra.

Helyszíne: Keksz Bár (1075 Budapest Madách Imre tér 4.)

A könyvbemutatón bevezetőt mond Szántó T. Gábor író, a Szombat főszerkesztője. A könyv szerzőivel Váradi Júlia beszélget.

A könyvet tizenéves-huszonéves fiatalok írták kortársaiknak és mindazoknak, akik érdeklődnek a régi pesti zsidónegyed iránt.

„Budapest központjában, a pesti oldal történelmi városmagjának peremén, egy forgalmas utcákkal körülvett szűk háromszög alakú területet „régi pesti zsidónegyednek” neveznek. A negyed a budapesti zsidóság történelmének meghatározó színtere. Itt sétálgatva megtalálhatjuk a zsidó múlt nyomait, de ha jól figyelünk, a mai zsidó életet is felfedezhetjük… Ezt az útikönyvet nektek írtuk és nektek fotóztuk, akik hasonló korúak vagytok, mint mi – diákok vagy pályakezdők. Reméljük tetszeni fog, és jól tudjátok majd használni” – írják a szerzők, szerkesztők ajánlójukban.

“Lelkes, fiatalos, kreatív, intelligens, érdekes. Meglepő titkokat árul el a városrészről, amiről eddig azt hittük, ismerjük, mint a tenyerünket. És még jól is néz ki” – írta a könyvről a Kultúrpart.

További információk a Zachor Alapítvány honlapján: www.emlekezem.hu

[popup][/popup]