Woody Allen-múzeumot nyitnának Barcelonában

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Ez lenne az első olyan múzeum a világon, amely összegyűjti, feldolgozza és bemutatja a New York-i rendező életművét, összpontosítva a filmekben gyakran ismétlődő, jellemző témákra, mint a szerelem, a humor, a szex, a halál és a vallás.

woody_allen

Woody Allen életét és munkásságát bemutató múzeumot nyitnának Barcelonában – erről az ötletgazda Jaume Roures beszélt a TV3 katalán tévécsatornának pénteken.

Jaume Roures elmondta, hogy a Mediapro nevű, audiovizuális technológiával foglalkozó vállalata révén együtt dolgozhatott a rendezővel a katalán fővárosban forgatott Vicky, Cristina, Barcelona című filmben, és mint mondta, “nagyon különleges kapcsolat” alakult ki közöttük.

“Olyan ez, mintha csinálnánk egy új filmet vele” – lelkendezett a múzeum ötletgazdája. Hozzátette, hogy Woody Allen jóváhagyta a központ létrehozását és már dolgozik azoknak az anyagoknak az összegyűjtésén, amelyeket a múzeumban mutatnak be.

A tervek szerint a Woody Allen Központ a régi barcelonai ipaművészeti iskola épületében lenne, amelyet 2009-ben bezártak, és most jelentős felújításra szorul. Az épület tulajdonosa a katalán kormány, amely egyelőre nem döntött az ingatlan hasznosításáról.

Ha megkapják az épületet, a felújítással együtt körülbelül két év kell a múzeum megnyitásához – vélte Jaume Roures.

[popup][/popup]