Vona: Szakítsák meg a kapcsolatot Izraellel

Írta: MTI/atv/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

VonaGábor_Miskolc_fotó VajdaJánosMTI

Vona Gábor eg korábbi tüntetésen

Vona Gábor a párt “Közel-Kelet békéjéért” szervezett csütörtök esti budapesti tüntetésén, az izraeli nagykövetség előtt azt mondta, hogy erről a héten határozati javaslatot nyújtanak be a parlamentnek.
Hozzátette, hogy a Jobbik a napokban megkeresi “az európai nemzeti pártokat”, és a palesztinok melletti kiállásra kéri őket. A pártelnök ismételten az izraeli termékek magyarországi bojkottjára szólított fel.
A nagykövetség előtti tüntetésen néhány százan gyűltek össze.

 

Vona Gábor azt mondta, hogy minden becsületes magyar embernek ki kell állnia a palesztin nép mellett. Hozzátette: a Jobbik felszólítja Áder János államfőt, hogy utasítsa ki az országból Izrael budapesti nagykövetét. Vona továbbá a Jobbik nevében fel fogja szólítani az európai radikális pártokat – mint például a francia Nemzeti Frontot és az Osztrák Szabadságpártot -, hogy foglaljanak állást az izraeli-palesztin konfliktust illetően, és oszlassák el azokat a vádakat, miszerint Izrael zsebében vannak.

Vona szerint ha a Jobbik kormányra kerülne, mindaddig megszakítaná a diplomáciai kapcsolatot Izraellel, amíg létre nem jön egy önálló palesztin állam.

A környéken jelentős a rendőri jelenlét, mivel mintegy 50 Izraellel szimpatizáló tüntető is megjelent, körülbelül 100 méterre a Jobbik rendezvényétől.
Az ellentüntetők egy része összeszólalkozott a jobbikos tüntetőkkel, azonban a rendőrsorfal megakadályozta a fizikai kontaktust. Az ellentüntetők izraeli dalokat játszottak le egy hangszórós autóból.
A tüntetés végén a jobbikosok a közeli palesztin nagykövetséghez vonultak.

[popup][/popup]