Visszaszerelték a gázórát Iványiék MÁV-telepi iskolájában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Visszaszerelték a gázórát a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) MÁV-telepi iskolájában, elvonulnak a MET Dankó utcai központja elől az intézményt őrző civil demonstrálók, jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Iványi Gábor, a MET vezetője.

Iványi Gábor sajtótájékoztatót tart szeptember 27-én (forrás: facebook screenshot)

A közműszolgáltató azért szerelte le a gázórát a MÁV-telepi iskolában, mert a MET jelentős tartozást halmozott mind budapesti, mind a vidéki intézményeiben 2010 óta, miután elveszítette egyházi státuszát.

Szeptember 19 óta civil tiltakozók őrködtek a MET Dankó utcai központja előtt (itt található az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai hajléktalanszállója és a Wesley János Főiskola), megakadályozva, hogy a közműszolgáltató az aszfalt vagy a gázórára szerelt lakat feltörésével ott is kikösse a gázt az épületegyüttesből.

Bár a Nemzeti Közművek Zrt. szeptember 24-én tavaszig kikapcsolási moratóriumot ajánlott a MET kilenc intézményének, a civilek addig nem számolták fel a demonstrációt, míg a MÁV-telepi iskola gázóráinak a visszaszerelése meg nem történik – ez következett be végül ma.

A strasbourgi emberi jogi bíróság korábban 3 millió euró, azaz mintegy 1 milliárd forint kártérítés megfizetésére kötelezte az államot, amiért elvonták a MET egyházi státuszát, ennek azonban Iványiék szerint egyelőre csak a töredékét fizette ki a kormány. Pedig az összegből könnyedén kifizethető lenne a felhalmozódott tartozás.

444.hu

 

Címkék:Iványi Gábor

[popup][/popup]