Újabb izraeli miniszter által vezetett delegáció érkezett Rijádba

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az elmúlt napokban felgyorsult potenciális szaúdi normalizálás jegyében újabb magas rangú izraeli delegáció érkezett Rijádba, Slomo Karhi kommunikációs miniszter vezetésével.Slomo Karhi kommunikációs miniszter (balra) és a Kneszet Gazdasági Bizottságának elnöke, David Bitan 2023. október 2-án Szaúd-Arábiábán. (Fotó: Kommunikációs Minisztérium)

Az Egyetemes Postaegyesület 2023-as rendkívüli kongresszusára érkező 14 tagú küldöttségben az izraeli kormány Likud frakciójának tagjai, illetve a hírközlési minisztérium több vezető tisztviselője, a Posta és a Külügyminisztérium képviselői vesznek részt, közölte Karhi hivatala. A miniszterhez csatlakozik a Kneszet gazdasági bizottságának elnöke, David Bitan (Likud).

Az előzetesen bejelentett tervek szerint a konferencián Karhi beszédet fog tartani, illetve az esemény kapcsán Michael Ratney, az Egyesült Államok szaúd-arábiai nagykövetével, illetve Törökország kommunikációs miniszterével fog találkozni, – közölte a miniszter irodája, emellett Karhi meghívást kapott a prominens Izrael-támogató Mohammed Szaúd rijádi szukkájába.

,,A szukkot ünnep idején vagyunk itt, egy nemzetközi konferencián. A világ minden tájáról érkező képviselőkkel találkozunk, és közelebb hozzuk a békét Izrael Állam és Szaúd-Arábia között,” – jelentette Karhi egy videónyilatkozat során, azt követően, hogy a küldöttség élén landolt az Öbölállamban.

 

Teljes cikk

[popup][/popup]