Terrortámadás Ariel bejáratánál – egy halott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy 23 éves biztonsági őrt lelőttek és megöltek péntek éjszaka Ariel zsidó település bejáratánál, Júdea és Szamáriában – írja az ujkelet.live.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint egy izraeli rendszámú autóban ülő két terrorista Ariel bejáratához hajtott, és tüzet nyitott a biztonsági őrökre. A terroristák a támadást követően elmenekültek a helyszínről.

A terroristák feltételezett járművet néhány órával később megtalálták felgyújtva egy palesztin falu közelében.

A biztonsági erők jelenleg Sechemtől (Szamária Palesztin Hatósághoz tartozó területe) keletre keresik a támadókat. A környéken lezárták az utakat.

A biztonsági tisztviselők szerint a lövöldözés alatt ketten tartózkodtak a poszton. A férfit közelről többször meglőtték, míg társának, aki a barátnője volt, nem esett baja, mert a férfi a testével védte.

„El fogjuk kapni a terroristákat” nyilatkozta Avi Blut dandártábornok, a Júdea és Szamária hadosztály vezetője. ,,Számos művelet folyik a terepen, beleértve a hírszerzésit is.”

Az Arielnél történt terrortámadás helyszínéről készült biztonsági kamerák felvételei szerint egy kék Suzuki jármű érkezett az egyik őrhelyre. Az utasülésen ülő terrorista tüzet nyitott. Ezután a fegyveres és a sofőr is kiszállt, és folytatták a lövöldözést az őrhelyre, majd elmenekültek.

A fegyeresek úgy tűnik, rögtönzött Carlo géppisztolyokat használtak.

A Fatah katonai szárnya, az Al-Aksza Mártírok Dandarok vállalta a felelősséget a támadásért, ,,hősies akció”-nak nevezve, amely ,,egy cionista tiszt halálát okozta Arielben”.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet méltatta a támadást, mint bizonyítékot arra, hogy Júdeában és Szamáriában forradalom zajlik.

Teljes cikk

Címkék:Ariel, terrortámadás

[popup][/popup]