„Térdre kényszerítették a zsidók a Jobbikot!” – szakadhat a párt és a szélsőséges holdudvar

Írta: Borbás Barna / valasz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Tombolnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom gárdista érzelmű támogatói Vona Gábor cigányságnak és zsidóságnak tett gesztusai miatt. Ha a Kuruc.info is nyíltan a párt ellen fordul, szép kis tűzijáték lehet még a radikális jobboldalon.

Kötél János mezőtúri jobbikos képviselő cigánygyilkosságokra buzdít a Facebookon, mire Vona Gábor elnök – tanulságszerzésből – egyik cigány származású párttársukhoz költözésre buzdítja. Kulcsár Gergely jobbikos képviselőről kiderül, hogy köpködéssel gyalázta meg a Parlament épülete előtti holokauszt-emlékművet, mire Vona Gábor elnök – megbánásból és büntetésből – virágos kanosszajárásra ítéli.

Kulcsar_Gergely

Két eset a közelmúltból. Mindkettő része a Jobbik hosszú ideje tartó, mérsékelt, „néppártos” fordulatának. Az átalakulás a cicás-kutyás kampányfotókkal indult, a béke és a szeretet programjának meghirdetésével folytatódott, most pedig a szélsőséges jelzőket próbálja lerúgni magáról a párt. Ugyanaz a párt, ami korábban gárdát szervezett, EU-zászlót égetett, aminek képviselői új zsidó honfoglalásról írtak és beszéltek.

Kérdés, hogy meddig tűri a cukulást és mérsékeltkedést a táborukhoz lazábban vagy szorosabban kapcsolódó szélsőjobboldali szubkultúra. Mert valami eltörött, arra egészen nyilvánvaló jelek utalnak. A címlapján a pártot és személyesen Vona Gábort is folyamatosan támogató Kuruc.info például így tálalta a cipőkbe köpő Kulcsár Gergely ügyeit: „Kulcsár Gergely a vascipőknek kényszerült virágot vinni”; „Kulcsár Gergely jobbikos képviselő újabb levele került nyilvánosságra. A közelgő holokamu-emléknap ügyében eligazítást kérő e-mailt, melyet a 444 nevű zsidó blogocska tett közzé, 2012-ben írta a frakció levelezőlistájára.” A Kuruc jogosnak nevezi a Kulcsár aggodalmát a „biboldók” kezdeményezésével kapcsolatban, a hírben náluk a holokauszt továbbra is következetesen holokamuként szerepel.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]