Szappan a szegedi zsinagóga kerítésén – egy államtitkár elítélő szavai

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Hölvényi György Markovics Zsolt főrabbival találkozott, és elítélte a közelmúltban Szegeden történt, a zsidóság szenvedéséből csúfot űző, babaszappanos megnyilvánulást.

Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Szegeden találkozott Markovics Zsolt főrabbival. Az államtitkár a találkozón elítélte a közelmúltban Szegeden történt, a zsidóság szenvedéséből csúfot űző megnyilvánulást – közölte a minisztérium szerda hajnalban.

Hölvényi György szerint a 2014-es Holokauszt Emlékév – egyebek mellett – megfelelő eszköz lesz arra, hogy az ilyen és hasonló méltatlan cselekmények előfordulása csökkenjen.

Az államtitkár hangsúlyozta: “A holokauszt nemzetünk tragédiája, hiszen közös történelmünk folyamán a zsidóság a nemzet részévé vált. A rendszerváltást követően újraéledt, újraépült zsidó közösségek, szervezetek, intézmények működése a hazai társadalomban fontos szerepet tölt be. Valljuk, hogy hitünket, hagyományainkat ápolva tudunk jövőt építeni.”

[popup][/popup]