Semjén Magyarországra hívta Izrael askenázi főrabbiját

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli főrabbi szerint egyre élénkebb a zsidó közélet Magyarországon – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-vel, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hazatért izraeli látogatásáról.

david lauA sajtóiroda vezetőjének közleménye szerint eredményes és mindkét nép szempontjából hasznos tárgyalásokat folytatott Izraelben Semjén Zsolt, aki találkozott Jeruzsálem keresztény pátriárkáival, majd fogadta őt David Lau, az ország askenázi főrabbija.

A főrabbi közölte, hogy “Európában két országban élénkült meg a helyi zsidó közélet, és vált aktívabbá a hívek tevékenysége, ez pedig Németország és Magyarország”.

Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg a főrabbit, aki ezt nagy örömmel fogadta, mert – mint mondta – szeretné szorosabbra fűzni az izraeli vallásos zsidóság kapcsolatait magyar hittestvéreikkel, így nemcsak Budapestre, hanem a vidéki zsidó közösségekhez is szívesen ellátogatna tervezett magyarországi útján – közölte Havasi Bertalan.

[popup][/popup]