Párizs: megtámadtak egy zsidó családot saját otthonában

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Súlyosan megsérült egy lány abban a támadásban, amelynek elkövetői közölték a családdal: azért őket választották, mert zsidók és van pénzük.

Four people held hostage by a gunman in French city of Toulouse

Párizs külvárosában élő család megtámadásáról és kirablásáról szóló hírt tett közzé szerdán a National Bureau for Vigilance Against Anti-Semitism (BNVCA).

A Le Blanc-Mesnil negyedben élő családot három afrikai származású, fegyveres férfi támadta meg otthonában – a lánynak súlyos testi sérüléseket okozva, amiért kórházi kezelésre szorul. A szülők szintén megsérültek a támadás során – írta a JTA.

A BNVCA értesülései szerint az elkövetők azt mondták a családnak, hogy azért választották őket célpontul, mert zsidók és van pénzük. A fegyveresek 2 500 eurót, egy Mercedest, valamint a család párizsi ékszerüzletének kulcsát is elrabolták.

„Ez a támadás hasonlít a közelmúltban Creteilben történt esethez” – állapította meg a BNVCA arra a decemberi támadásra utalva, melynek elkövetői egy házaspárra törtek rá, szintén a zsidó származásuk miatt. „Még mindig nagyon erős az emberek fejében az a nézet, miszerint a zsidóknak sok pénze van” – tették hozzá.

Az eredeti cikk itt olvasható.

[popup][/popup]