Pályázat a zsidó közösség rászorulóinak

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Ismét 45.000 USD támogatási keretet biztosít a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) részére a Joint Distribution Committee (JDC). 

Az egyelőre szűnni nem látszó COVID19 járvány szociális következményeinek enyhítésére a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai és a zsidó intézményrendszer dolgozói pályázhatnak, függetlenül attól, hogy a Jad beJad projekt előző körében nyújtottak-e be kérelmet, illetve nyertek-e támogatást. Elsősorban olyan pályázók jelentkezését várják, akik eddig nem nyújtották be jelentkezésüket, vagy az első körben nem nyert támogatást a pályázatuk.

Ahogy a pályázati kiírás fogalmaz:

“Ismét előnyt élveznek a Jad beJad pályázat elbírálásakor azok a személyek/családok, akik/amelyek valamelyik zsidó közösség aktív tagjai, és

1. Gyermekük/gyermekeik megszokott színvonalú óvodai, iskolai vagy iskolán kívüli oktatása a járvány miatt lecsökkent bevételek miatt veszélybe került.

2. Még nem nyugdíjasok, saját háztartásukban egyedül élnek, közeli hozzátartozó nélkül (vagy gyermekeik már külön élnek) és a járványhelyzet miatt annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy átmeneti egzisztenciális problémákkal küszködnek.

3. Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették állásukat.

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK A JAD BEJAD TÁMOGATÁSRÓL:

– Az egyszeri támogatás legfeljebb 150 rászoruló számára forintban, két részletben, kizárólag banki átutalással folyósítható.
– Egy háztartásból egy pályázat fogadható be.
– A támogatás megítélésekor csak a rászorultság tényét vizsgálják, ezért minden nyertes ugyanakkora támogatásban részesül.
– A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.
– A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
– Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ-szel, taghitközségeivel, vagy az általuk fenntartott intézményekkel szemben.
– Kérjük, a pályázatban röviden mutassák be, hogy a járvány következtében hogyan változott meg a család szociális helyzete.  Ehhez szíveskedjenek csatolni egy-egy jövedelem igazolást a járvány előtti, és egy járvány alatti hónapokból.
– Kérjük, hogy csatoljanak egy ajánlást valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet köréből.
– A pályázathoz benyújtott dokumentumokat pdf vagy jpg fájlformátumban lehet feltölteni.
– A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
– A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

A pályázatok szakmai feldolgozása, és elbírálása:

A JDC támogatási keretének elosztásával kapcsolatos szakmai háttérmunkát a MAZSIHISZ közösségi szeretetszolgálata, a JÁHÁD végzi.

A támogatások odaítéléséről a MAZSIHISZ és zsidó civil szervezetek delegáltjaiból álló független bizottság dönt.

A pályázatra a https://segitunk.mazsihisz.hu/ oldalon lehet jelentkezni.

A pályázatot a pályázati adatlap kitöltésével online kell elkészíteni,
Jelentkezés erre pályázatra >>> gombra kattintva.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 21.”

[popup][/popup]