Orbán Viktor: Soros bírósága hozta meg a Magyarország elleni ítéletet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Soros György bírósága hozta meg a Magyarország megbüntetéséről szóló ítéletet – jelentette ki Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök vérlázítónak nevezte azt a brüsszeli döntést, hogy az Európai Unió bírósága 80 milliárd forintra bünteti hazánkat az uniós bevándorlási politika megsértéséért.

Ez az összeg ráadásul mostantól napi 400 millió forinttal emelkedhet. Orbán Viktor kiemelte: a brüsszeli buborék tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.

Hatalmas összeg megfizetéséről szóló ítéletet jelentett be az Európai Bíróság csütörtökön. Magyarországnak 80 milliárd forintot kell fizetnie azért, mert az ítélet szerint nem felel meg az uniós jognak a magyar migrációs szabályozás. Az ítélet azt is tartalmazza, hogy amennyiben nem fizet Magyarország, akkor naponta további 400 millió forintot is meg kell fizetnie az Európai Bizottságnak.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban bírálta az Európai Bíróság döntését. A kormányfő hangsúlyozta, a Soros-tervet valósítja meg Brüsszel, az ítélet pedig azt bizonyítja, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns emberei az igazságszolgáltatásban is jelen vannak. Orbán Viktor leszögezte, Soros György terve az, hogy be kell hozni évente egymillió migránst Európába, hogy a kontinensünkön kevert népesség alakuljon ki. Hozzátette, a magyar embereket nem érintheti hátrányosan az uniós büntetés.

MTI

 

[popup][/popup]