Novák Előd megint zsidózott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mi Hazánk politikusa azonnali kérdését tett fel hétfőn a parlamentben, miszerint miért hagyják, hogy az izraeliek is felvásárolják Magyarországot. 

Novák Előd

Novák Előd Bodrogkeresztúr példáját hozta fel – tudósít az atv.hu -, mondván “egy évtizede kitalálták a haszid zsidók, hogy az ő zarándokhelyük legyen”, azóta a falu fele van külföldi tulajdonban. Hozzátette: a településen irreálisan magasra szöktek az ingatlanárak, azok a fiatalok, akik ottmaradnának, nem tudják megfizetni.

Közölte, Bodrogkeresztúrra több tízezer zsidó zarándokol minden májusban, szerinte terrorveszélyt is okozva, zavarva az ottlakók nyugalmát, ordibálnak, részegek, kábítószereznek.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója válaszában rögzítette, Magyarországon a harmadik országbeliek esetében az ingatlan megszerzése változatlan szabályok szerint történik. Ezért a harmadik országbeliek által Magyarországon tulajdonolt ingatlanok aránya európai összehasonlításban a legalacsonyabb – közölte.

Elmondta, Bodrogkeresztúron egyre jelentősebb a vallási turizmus és ezt összhangba kell hozni a településen élők igényeivel. A kormány nem a vallási turizmussal szemben uszítók mellé, hanem a település vezetői mellé áll – tette hozzá.

[popup][/popup]