New York: zsidó diákok a könyvtárba zárkóztak, palesztinpárti tüntetők rájuk akarták törni az ajtót

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Félelmetes órákat éltek át a manhattani Cooper Union kampuszának zsidó diákjai szerda délután, miután egy Hamasz-párti tüntetés résztvevői üldözőbe vették őket. A könyvtárba bezárkózva, majd csak biztonságiak segítségével tudtak menekülni a globális intifádát követelő csoport elől.

Amerikai lapok beszámolói szerint az Izrael-párti diákok éppen tanultak a kampusz könyvtárában, amikor megjelentek az ablakban, majd az ajtónál a Hamasz-párti tüntetők. Ekkor önvédelemből magukra zárták a könyvtár ajtaját, amin a behatolók dörömbölni kezdtek – írja a hetek.hu.

A demonstrálók egy része globális intifádát és szabad Palesztinát követelt: a bennragadt diákokat végül biztonsági őrök menekítették ki a szorult helyzetből.

Utólag a Hamasz-párti tüntetés szervezői azt állították, hogy ők csak az intézmény egyoldalú állásfoglalása ellen akartak tüntetni, a palesztinok mellett kiállni és a követeléseiket megfogalmazni. Nem akarták megfélemlíteni a többi diákot, bár a demonstrálók egy része valóban dörömbölt az ajtón. (Hetek.hu)

[popup][/popup]