Netanjáhu: Izrael hadműveleteket hajt végre Szíriában

Írta: Halmos László/izraeli-hirlevel.blogspot.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A cél az iráni fegyverszállítmányok megsemmisítése

netanjahu forrás jewishtribuneca

Binjámin Netanjáhu miniszterelnök kedden, az Akkóban tartott Galilea-konferencián nyilvánosságra hozta: Izrael hadereje időről időre hadműveleteket hajt végre Szíria területén.

Az elmúlt két év során számos légicsapás ért rakétákat és egyéb támadó fegyvereket szállító teherautókat, amelyek Iránból indultak útnak.

Izrael mindeddig nem erősítette meg, hogy a pontosan kidolgozott légitámadásokhoz köze lenne. Most azonban maga a miniszterelnök tette egyértelművé, hogy Izrael erővel akadályozza meg, hogy a Szíriában tartózkodó iráni erők és a vele szövetséges libanoni Hezbollah terrorszervezet frontot nyissanak Izrael ellen a Golán fennsíkon és Dél-Libanonban. Három héttel ezelőtt az arab média hírül adta, hogy Damaszkusz nemzetközi repülőtere közelében légitámadás ért egy fegyverraktárat, amelyben a Hezbollának szánt rakéták várakoztak Libanonba történő továbbításra. Ugyancsak novemberben hosszútávú Scud-rakéták semmisültek meg légitámadás következtében a szíriai Kalamun város közelében, a Libanon felé vezető országúton.

Jeruzsálemben eddig csak annyit közöltek, hogy Izrael el akar kerülni bármiféle beavatkozást a szíriai polgárháborúba

[popup][/popup]