Netanjahu fia sok sikert kívánt Orbán Viktornak, Matteo Salvininek és a Brexit Pártnak

Írta: Szombat / Mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli miniszterelnök fia szerint Orbán Viktor miniszterelnök Izrael és a zsidó nép nagy barátja, közös fotót is kitett vele. Drukkol még Matteo Salvini olasz belügyminiszternek, Geert Wildersnek és a Brexit Pártnak is. Bejegyzése élénk vitához vezetett. 

Orbán Viktor és Yair Netanyahu az utóbbi által a Twitterre feltöltött fotón

A twitterén tette közzé Yair Netanyahu, Benjamin Netanjahu miniszterelnök huszonéves fia, kiket támogat a hétvégi Európai Parlamenti választásokon – tudósít a Jewish Chronicle nyomán a Mazsihisz.hu.

A hagyományos jobboldalhoz, a Néppárthoz képest erőteljesebben jobboldali vezetőket, akik szerint a Néppárt sok tekintetben megadta magát a baloldalnak és a liberálisoknak. Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett Matteo Salvini olasz belügyminiszternek, a Brexit Pártot vezető Nigel Faragenek és a régi holland iszlám és bevándorláskritikus párt elnökének, Geert Wildersnek.

Voltak, akik rossz néven vették Yair Netanjahu preferenciáit, úgy érezték, hogy a zsidó diaszpóra és Izrael választásai nagyon különböznek egymástól, elfogadhatatlannak tartották a miniszterelnök fiának vonzalmait.

Yair Netanjahu szerint azonban azok, akiket ő ajánlott, igenis Izrael és a zsidó nép barátai, míg a radikális baloldali pártok és politikusok Izrael ellenségei. Megosztott egy olyan fotót is, amelyen Orbán Viktorral ráz kezet.

Yair Netanjahunak a palesztin-izraeli konfliktus kérdésében is markánsan jobboldali bejegyzései voltak már, egy ízben fel is függesztette egy ilyen poszt után 24 órára a Facebook.

Forrás: Jewish Chronicle,  Mazsihisz.hu

[popup][/popup]